Bliv medlem

 
høst farmt vejr.jpg

Bliv medlem

Farmen på ØsterGRO drives til dagligt af Kristian og Livia, som sammen med en hel masse frivillige, dyrker fødevarer på taget efter økologiske principper og afsætter de lækre grøntsager, æg og honning til farmens medlemmer – inspireret af det i udlandet udbredte koncept CSA. Et CSA, Community Supported Agriculture, er en alternativ, lokalt baseret økonomisk model for landbrug og fødevaredistribution, der direkte forbinder landmænd og forbrugere. ØsterGROs medlemmer betaler derfor for deres andel af den forventede høst i form af et medlemskontingent forud for sæsonen. Når høstsæsonen begynder, henter medlemmerne hver onsdag ugens udbud af lækre, økologiske grøntsager.

De grøntsager du vil modtage hver uge som medlemmer kommer dels fra ØsterGRO og dels fra vores samarbejdspartner Seerupgaard, et lille nystartet økologisk landbrug i Store Magleby ved Dragør på Amager der drives af Neel og Marc. Neel og Marc startede deres produktion ved at købe 7 hektar af Neel’s far, som er konventionel landmand. De 7 hektar blev lagt om til økologisk landbrug og her dyrkes nu de dejligste grøntsager til ØsterGRO. De drømmer at udvide landbruget og med både høns, bærbuske og nøddetræer. Seerupgaard leverer således halvdelen af medlemmernes ugentlige afgrøder, hvilket har muliggjort at ØsterGRO nu kan have 40 medlemmer hver sæson.

Der er mange fordele ved samarbejdet med Seerupgaard. På tagfarmen kan vi fokusere på at dyrke de afgrøder, der giver mest mening at dyrke på taget og lade Seerupgaard dyrke dem, som skal bruge meget plads og er tidskrævende. Desuden får man som medlem ikke blot en tilknytning til tagfarmen, men også til et større økologisk landbrug, som jo – lige bortset fra ØsterGRO – ikke kunne ligge tættere på København.

 

Medlemskab og priser

pakning af grøntsager, efterår.jpg

Prisen for medlemskab er 3.600 DKK fordelt over to rater, til betaling henholdsvis 15. maj og 1. August.

Som medlem, kan man:

  • I høstsæsonen ugentligt afhente sin andel af grøntsager (juni-november) og senere på sæsonen få leveret honning

  • Deltage i hønseordningen, hvor man passer høns og får æg med hjem

  • Deltage i arbejdet på taget, i den grad man lyster

  • Bruge taget til socialt samvær, når taget ikke er reserveret til restaurant og andre arrangementer

  •  Deltage i særlige events som fællesspisninger, gårdbesøg, presning af æblemost og meget mere

Som medlem må man bruge taget, også når Livia og Kristian ikke er deroppe. Men når der er arrangementer, eller taget er lejet ud, er der dog ikke adgang. Ønsker du som medlem at afholde et event på taget, er du altid velkommen til at kontakte os på farmengro@gmail.com. Der er på nuværende tidspunkt mange på venteliste til medlemsskab, så man skal påregne ventetid for at få en ledig plads. Hvis du kunne tænke dig at blive medlem skal du blot udfylde nedenstående blanket og så vil vi tage kontakt når det bliver din tur. Tilmelding er helt uforpligtende.

Kom på ventelisten:

Der er på nuværende tidspunkt rigtig mange på venteliste til medlemsskab, så man må desværre påregne ventetid på flere år. Du kommer på ventelisten ved at udfylde nedenstående blanket og så vil vi tage kontakt når det bliver din tur. Hvis du ikke kan vente så længe, kan vi tilbyde dig medlemsskab af vores nye koncept FællesGro istedet. Her har vi ingen tagfarm, men masser af lækre økologiske grønt leveret direkte til byen fra lokale producenter. Læse mere og bliv medlem her.